Auberginesill med kräm på lupinböna
1 burk
- 1 aubergine
- 1 morot
- 1 rödlök
- 4 lagerblad
- 7 kryddpepparkorn
- 1 dl ättika
- 1,5 dl socker
- 3 dl vatten
- Neutral olja
Gör så här:
- Skär auberginen på längden i 6 delar
- Hetta upp mycket olja i en stekpanna och stek auberginen tills den fått lite färg
- Låt svalna lite och skär i mindre bitar ca 3×3 cm och lägg i en burk med lock
- Skär ner moroten och rödlöken i bitar samt tillsätt i burken
- Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad och kryddpepparn i en liten kastrull
- Häll ner lagen i burken tillsammans med auberginen, löken & moroten
- Låt stå över natten
Kräm på lupinböna
- 1,5 dl lupinbönor
- 2,5 dl vegansk crème fraiche
- Zest från 1/2 citron
- 2 msk citronsaft
- 1/2 dl kallpressad rapsolja
- Salt
- Peppar
Gör så här:
- Koka lupinbönorna i en stor kastrull i rikligt med vatten i 60 minuter
- Häll av de kokta lupinbönorna och mixa slät med resterande ingredienser med blender eller handmixer
- Smaka av med salt & peppar
Montering
- 4 skivor rågbröd
- Ätbara blommor
- Körvel
Gör så här:
- Lägg önskad mängd auberginesill på rågbröden
- Lägg en stor klick av lupinbönakrämen bredvid och gör ett hål i krämen med en sked och tillsätt kallpressad rapsolja i hålet
- Garnera med ätbara blommor och körvel
Recept & Bild – Adam Thulin & Nisse Molinder
Visited 29 times, 1 visit(s) today