Auberginesill med kräm på lupinböna

skriv ut
1 burk
  • 1 aubergine
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 4 lagerblad
  • 7 kryddpepparkorn
  • 1 dl ättika
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Neutral olja
Gör så här:
  1. Skär auberginen på längden i 6 delar
  2. Hetta upp mycket olja i en stekpanna och stek auberginen tills den fått lite färg
  3. Låt svalna lite och skär i mindre bitar ca 3×3 cm och lägg i en burk med lock
  4. Skär ner moroten och rödlöken i bitar samt tillsätt i burken
  5. Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad och kryddpepparn i en liten kastrull
  6. Häll ner lagen i burken tillsammans med auberginen, löken & moroten
  7. Låt stå över natten
Kräm på lupinböna
  • 1,5 dl lupinbönor
  • 2,5 dl vegansk crème fraiche
  • Zest från 1/2 citron
  • 2 msk citronsaft
  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:
  1. Koka lupinbönorna i en stor kastrull i rikligt med vatten i 60 minuter
  2. Häll av de kokta lupinbönorna och mixa slät med resterande ingredienser med blender eller handmixer
  3. Smaka av med salt & peppar

Montering

  • 4 skivor rågbröd
  • Ätbara blommor
  • Körvel

Gör så här:

  1. Lägg önskad mängd auberginesill på rågbröden
  2. Lägg en stor klick av lupinbönakrämen bredvid och gör ett hål i krämen med en sked och tillsätt kallpressad rapsolja i hålet
  3. Garnera med ätbara blommor och körvel

 

 

Recept & Bild – Adam Thulin & Nisse Molinder