Kladdkakemuffins med dumlefyllning
6-8 muffins
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 krm salt
- 2,5 dl vaniljkvarg
- 1 tsk bakpulver
- dumlekolor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker tills det blir “fluffigt” (går inte om man använder sötningsmedel, då vispar man på hög hastighet ca 5 minuter). Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt kvargen.
Häll smeten i muffinsformar, tryck ner en dumlekola (valfri smak) och grädda i ugn ca 10-12 minuter.
Låt gärna muffinsen vara lite ljummen vid servering, så kolan är lite rinnig.
För er Viktväktare:
Points: 17 för hela satsen om man använder 1,5 dl lättströ istf socker och 0,2%-ig kvarg, plus 2 P per dumlekola.
Personliga Points: 17-24 för hela satsen om man använder 1,5 dl lättströ istf socker och 0,2%-ig kvarg, plus 2 sp på både grön, blå och Lila per dumlekola.
MittWW: Grön 22, Blå 16, Lila 16 för hela satsen om man använder 1,5 dl strösötningsmedel istf socker och 0,2%-ig kvarg, plus 2 sp på både grön, blå och Lila per dumlekola.
Smartpoints: 16 SP Flex för hela satsen om man använder 1,5 dl strösötningsmedel istf socker och 0,2%-ig kvarg, plus 2 sp per dumlekola. Vilket alltså blir 4 sp per muffins med dumlekola om man får ut 8 st.
Recept & bild – Marlene Rindå Jikita