Kladdkakemuffins med dumlefyllning

skriv ut
6-8 muffins
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 2,5 dl vaniljkvarg
  • 1 tsk bakpulver
  • dumlekolor
Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker tills det blir “fluffigt” (går inte om man använder sötningsmedel, då vispar man på hög hastighet ca 5 minuter). Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt kvargen.

Häll smeten i muffinsformar, tryck ner en dumlekola (valfri smak) och grädda i ugn ca 10-12 minuter.

Låt gärna muffinsen vara lite ljummen vid servering, så kolan är lite rinnig.

 

För er Viktväktare:

Smartpoints: 16 SP Flex för hela satsen om man använder 1,5 dl strösötningsmedel istf socker och 0,2%-ig kvarg, plus 2 sp per dumlekola. Vilket alltså blir 4 sp per muffins med dumlekola om man får ut 8 st.

 

Recept & bild – Marlene Rindå Jikita