Varma nektariner med choklad och kokos
4 Portioner
- 4 nektariner
- 50 gr chokladsås
- 1-2 msk kokosflingor
- Hallon till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen 225 grader.
Dela nektarinerna och ta ur kärnan. Lägg dem med skalet neråt i en ugnssäker form.
Strö över kokosflingorna och värm nektarinerna i ugnen i ca 20 minuter. Ringla över chokladsåsen, garnera med hallon och servera direkt. Gärna med en klick kvarg, grädde eller glass.
Tips! Det blir lika gott att lägga nektarinerna direkt på grillen och värma dem tills de är mjuka.
För er Viktväktare:
Points: 8 P för allt, om man tar 1 msk kokos. Lägg till P för ev tillbehör.
Personliga Points: 8 PP för allt, om man tar 1 msk kokos. Lägg till PP för ev tillbehör.
MittWW: Grön 2, Blå 2, Lila 2 per portion om man tar 1 msk kokos. Lägg till Sp för ev tillbehör.
SmartPoints Flex: 2 SP Flex per portion om man tar 1 msk kokos. Lägg till Sp för ev tillbehör.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 17 – Valborg