Du i Fokus
Hälsa & MotionTeknik

RE:CYCLE – cykel gjord av återvunna kaffekapslar

skriv ut
Nespresso har tillsammans med det svenska cykel- och livsstilsvarumärket Vélosophy skapat RE:CYCLE – en cykel gjord på Nespressos återvunna aluminiumkapslar, designad i en perfekt balans mellan stil och hållbarhet.

Nespresso har sedan starten arbetat aktivt med hållbarhetsfrågor där återvinning av företagets aluminiumkapslar utgör en stor del. Aluminium är ett av världens mest hållbara material då det kan återanvändas i oändlighet och även bli till nya användbara produkter. Med syfte att illustrera detta har man tillsammans med hypade svenska cykel- och livstilsvarumärket Vélosophy tagit fram RE:CYCLE, framtidens cykel gjord på gårdagens aluminiumkapslar.

Vi grundade Vélosophy med ett tydligt mål, att ha en positiv inverkan på planeten. Detta mål är drivkraften i allt vi gör, från att vi för varje såld cykel skänker en cykel till en flicka i Ghana med syfte att förbättra flickors tillgång till utbildning, till att, som i detta fall, ta fram en cykel med återvunna aluminiumkapslar tillsammans med Nespresso, säger Jimmy Östholm, grundare av Vélosophy.

Vélosophys RE:CYCLE är framtagen för den medvetna kaffeälskaren som vill göra hållbara val. Cykeln är gjord av aluminium från Nespressos kapslar och går i en lila ton inspirerad av färgen på Nespressos populära Arpeggio-kaffe. Givetvis kommer cykeln utrustad med en mugghållare för kaffeälskare i farten.

Vi är stolta över att tillsammans med svenska Vélosophy ha skapat framtidens cykel, stilfullt designad och ansvarsfullt och hållbart producerad. Vi hoppas att RE:CYCLE ska uppmuntra våra konsumenter att återvinna sin förbrukade kapslar, och tydliggöra att kapslarna då kan återuppstå i en mängd olika skepnader, säger Linda Fazekas, Marketing Manager på Nespresso Sverige.

Vélosophy RE:CYCLE finns i begränsad upplaga på www.velosophy.cc och kostar 12 500 SEK (fraktkostnad tillkommer).

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 25 times, 1 visit(s) today