Picklade höstkantareller

skriv ut
ca 2 dl
  • 300 g färska kantareller
  • ½ dl ättiksprit
  • 1/2 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
Gör så här:

Ta de finaste kantarellerna, rensa och tvätta dem. Lägg svampen i väl rengjorda burkar. Koka upp en lag på ättika, socker och vatten. Häll lagen över svampen så att den täcker helt. Låt allt svalna helt utan lock. Stäng locket och förvara i kyl, gärna minst ett dygn före servering.

Tips! Funkar självklart även med annan svamp.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 0, Blå 0, Lila 0 om man använder sötningsmedel istället för strösocker.

Smartpoints Flex: 0 SP Flex om man använder sötningsmedel istället för strösocker.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita