Du i Fokus
Resor

Camp Oak – tältbyn mitt i Skånes Djurpark

skriv ut
Än finns det tid att gå på upptäcktsfärd till djuren i skymningen, tillaga mat över öppen eld och somna till ljudet av vargarnas yl. Fram till den 1 november firar man höst i Skånes Djurpark, och nytt för i år är Camp Oak – tältbyn mitt i djurparken som står öppen för den som vill uppleva ett höstmys utöver det vanliga. 

Under sommaren har “glamping” och unika upplevelser i friska luften stått högt på listan för många svemesterfirare. Skånes Djurparks övernattningskoncept Camp Oak har för första gången någonsin varit fullbokat under hela sommarsäsongen, trots att tältbyn haft öppet för övernattning varje dag under högsäsongen.

– Vi har haft en väntelista där familjer som vill övernatta i Camp Oak fått skriva upp sig i hopp om att någon ska boka av. Nu har vi öppnat upp tältbyn även under höstens helger och höstlovet för att fler familjer ska få möjlighet att ta del av upplevelsen, säger Glenn André Viste Bøe, VD på Skånes Djurpark.

I Camp Oak sover familjer över i tentipitält utrustat med värme och el, tillagar sin mat över eldstaden på trädäcket utanför tältet och följer med på upptäcktsfärd i skymning och gryning. I priset ingår två hela dagar i parken där man kan uppleva höstens aktiviteter.

– Höstversionen av Camp Oak kommer bli extra stämningsfull med sprakande eldstäder där man grillar marshmallows tillsammans, kronhjortar som brölar och djur som är framme och aktiva i det krispiga höstvädret, säger Glenn André.

Höst i Djurparken pågår till och med 1 november. En övernattning i Camp Oak kostar från 3995 kr och inkluderar då två dagar i parken, övernattning i eget tält, middag, frukost och unika djurupplevelser för fyra personer. En oförglömlig upplevelse kan man förmoda.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 16 times, 1 visit(s) today