Du i Fokus
Dryck

Comeback för Engelbrekt maltwhisky

skriv ut
Efter många års frånvaro är Engelbrekt tillbaka, nu i en annan form men med samma ambition som tidigare, att vara en elegant, mild och fruktig whisky som alltid finner sin plats i alla sammanhang. En whisky som smak- och prismässigt tilltalar de flesta. 

Engelbrekt maltwhisky har mognat på traditionella whiskyfat, så kallade ex Bourbon Hogshead, i minst 5 år. Därefter förs whiskyn över till 250 litersfat av ny Amerikansk ek vilket ger whiskyn en extra push av härliga toner av kola och frukt. Slutlagring, buteljering och etikettering sker för hand på destilleriet i Örebro. Råspriten till Engelbrekt är destillerad utav ett annat destilleri enligt våra önskemål, och lagrad och buteljerad av oss, Bergslagens Destilleri, i Örebro.

”Det har varit ett spännande arbete att återigen få väcka liv i vår mest populära produkt Engelbrekt. Ambitionen var inte att skapa en kopia av den gamla Engelbrekt utan mer skapa ett syskon till den med samma smakprofil och att dom som testar den ska känna igen sig. Vi jobbade fram en ny modernare etikett och flaska och jag är väldigt nöjd med hur slutresultatet blev”, säger VD Mats Lihnell.

Whiskyn har en fruktig och söt gräddkola karaktär. Doften är ren och ungdomlig med lätta toner av malt tillsammans med en tydlig fruktighet av päron och kola. Smaken är söt, lätt kryddig och tonerna av kola kommer igen.

Engelbrekt maltwhisky finns i beställningssortimentet.

Art.nr:  8321702

Pris: 349 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 27 times, 1 visit(s) today