Bräckt kassler med spenat- och ostpasta
- 1 dl pasta okokt
- 1 mindre purjolök
- 150 g färsk bladspenat
- 1 morot
- 2 tsk matolja
- 1 1/2 dl mjölk
- salt
- peppar
- 4 msk riven ost
- 6 skivor kassler
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen. Strimla purjolöken, riv moroten grovt och skölj spenaten. Fräs purjolöken och moroten i matoljan och tillsätt spenaten mot slutet. Häll på mjölken och krydda med lite salt och peppar. Låt allt sjuda ihop på svag värme i någon minut. Rör ner grönsaker och ost i den varma pastan. Stek kasslern hastigt på rätt så hög värme. Servera pastan tillsammans med kasslern och en god tomatsallad.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Mitt WW: Grön 8, Blå 8 per portion om man använder 17% ost, lättmjölk och om varje skiva kassler väger 30g. En dl pasta ska motsvara 35g (det blir 3 Grön och Blå), använder du mer så lägg på SP.
SmartPoints Flex: 8 SP Flex per portion om man använder 17% ost, lättmjölk och om varje skiva kassler väger 30g. En dl pasta ska motsvara 35g (det blir 3SP Flex), använder du mer så lägg på SP.
SmartPoints: 8 SP per portion om man använder 17% ost, lättmjölk och om varje skiva kassler väger 30g. En dl pasta ska motsvara 35g (det blir 3 SP, använder du mer så lägg på SP.
Recept och bild – Nadjaskitchen