Fiskbullar i tomatsås

skriv ut
4-6 portioner
  • 2 stora burkar fiskbullar i buljong
  • 1 msk smör- och rapsolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk lökpulver
  • 1/2 msk vitlökspulver
  • 2 tsk basilika
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Öppna fiskbullarna, häll av vätskan och låt dem rinna av en liten stund. Fräs dem i en stekpanna i fettet, tills de får lite färg. Häll i resten av ingredienserna, blanda om och låt småputtra 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 22, Blå 22, Lila 22 för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för riset.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita