Du i Fokus
BöckerMat & Dryck

ViktVäktarna släpper grillkokbok

skriv ut
Med nya kokboken Grillat vill WW ViktVäktarna visa att grillat är perfekt för den som vill äta hälsosam och bra mat – och att i princip allt går att grilla. Att grilla handlar inte bara om att äta gott, utan många upplever det också som väldigt socialt. Vi samlas kring matlagningen, umgås och mår allmänt bra.

2020 borde bli grillens år, eftersom vi rekommenderas att hålla oss på vår hemmaplan och inte kan göra så mycket annat. Folk bygger uteplatser och uterum på löpande band och försäljningen av grillar går upp. Grillkvällarna torde bli rätt många.

WW Viktväktarnas nya kokbok Grillat visar att det är lätt att grilla – i dubbel bemärkelse. Boken är indelad i fem kapitel; vego, fisk & skaldjur, fågel och kött samt ett härligt kapitel med nytänk när det gäller grillade efterrätter. Den kanske är dags att byta ut den traditionella flintasteken mot något nytt?

-En grillmiddag behöver inte bestå av flottiga köttbitar och kaloririka såser för att smaka gott; det finns en mängd fantastiska grillalternativ för den som vill skapa bra vanor och äta hälsosamt i sommar, säger Karin Nileskog, kostexpert på WW ViktVäktarna.

Alla recept är med tydliga beskrivningar, med ingredienser man oftast har hemma och tidsåtgång. Här anges även antalet SmartPoints för varje recept, det system som Viktväktarna använder, men kokboken är för alla. Här finns mycket gott, som tex smaskiga tillbehör och läckra efterrätter.

Grillningens popularitet håller i sig och bland de hetaste grilltrenderna 2020 hittar vi fortsatt mer vegetariska alternativ som grönsaker och svampar. De som, den gröna trenden till trots, väljer att grilla kött väljer gärna en exklusiv köttbit, gärna med svenskt ursprung. Pizzor och efterrätter är andra godsaker vi gärna grillar i år. Oavsett vad du helst slänger på grillen så finns det något för dig i Grillat – så ut och tänd grillen!

Grillat kostar SEK 99 kr och finns att köpa i WW ViktVäktarnas webbshop på www.viktväktarna.se

 

Text och Bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 27 times, 1 visit(s) today