Du i Fokus
Dryck

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals

skriv ut
Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är en elegant vodka inom den senaste trenden av växtbaserade spritprodukter. Med karaktär av citrus, blommiga toner och örtighet är den en hyllning till Nordens ljusa och långa sommarnätter. Den lanseras i en vacker halvlitersflaska prydd med vackra sommarblomster.

Koskenkorva är inte bara en vodka av yppersta kvalitet, utan även en liten by i norra Finland där vodkan produceras av bönder som arbetat här i generationer. Mitt bland fälten av korn som används i tillverkningen ligger ett destilleri från 1950-talet. Ingen annanstans i världen odlas korn så långt norrut.

Inspirerad av den nordiska midsommaren

Sedan 1953 har invånarna i byn Koskenkorva, Finland, samlats för att producera en klar och len vodka. Ännu längre har det firats midsommar både i Finland och i Sverige där flertalet ritualer kring midsommarnatten har varit framtonande. En av de mest kända folkliga traditionerna i Norden på midsommarafton är den att plocka sju olika sorters växter som man lägger under huvudkudden. Dessa blomster får oss sedan att drömma om vår framtida gemål. Koskenkorva har nu förenat traditionerna av gediget hantverk och midsommarens mystik, vilket resulterat i Koskenkorva Vodka 7 Botanicals.

Växtbaserat är den senaste sprittrenden

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals har skapats genom att blanda den ursprungliga vodkan från byn Koskenkorva med växter som lindblommor, rölleka, hampa samt några hemliga ingredienser. Den beskrivs som en ginliknande dryck tack vare de botaniska inslagen men utan gin. Vodkan har en doft av citrus med tydliga inslag av väldoftande blommor och uppfriskande örter vilket skapar komplexa och balanserade aromer. Det första smakintrycket domineras av färska citrusfrukter följt av en örtighet som påminner om svart te. Nyanser av söta blomtoner skapar en lång och harmonisk eftersmak.

– Den smakrika och somriga vodkan har en given plats på sommarens alla tillställningar. Den dricks antingen kall som den är eller kan användas för att skapa härliga sommardrinkar, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia. (se drinkrecept längre ned)

 

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals
Artikelnr: 81380
Pris: 199 kr

Sommardrinken ”7 to 7”

5 cl Koskenskorva Vodka 7 Botanicals
15 cl Fruktsoda/Sockerdricka
Färsk citron
Färsk lime
Isbitar

Så här gör du:
Häll i vodkan i ett lågt dricksglas och fyll upp glaset med citronsoda. Pressa i färsk citron och lime efter önskemål och lägg i isbitar. Rör om och njut!

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 26 times, 1 visit(s) today