Stekpannekaka med saffran och kokos
ca 10 bitar
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 g saffran
- 75 g smör- och rapsolja
- 3 dl matlagningsyoghurt
- 3 msk kokos till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en stekpanna, cirka 22 cm i botten (funkar med en ugnssäker form också).
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Ha ner smöret och blanda ordentligt. Tillsätt yoghurten och rör ihop till en smet. Den blir kladdig och känns nästan som en blandning av smet och deg. Fördela i botten på stekpannan och strö över hälften av kokosen.
Baka i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
För er Viktväktare:
Points: 51 Points om man tar sötströ istället för strösocker (samma mängd).
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 409 times, 1 visit(s) today