Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Stekpannekaka med saffran och kokos

skriv ut
ca 10 bitar
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 g saffran
  • 75 g smör- och rapsolja
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk kokos till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en stekpanna, cirka 22 cm i botten (funkar med en ugnssäker form också).

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Ha ner smöret och blanda ordentligt. Tillsätt yoghurten och rör ihop till en smet. Den blir kladdig och känns nästan som en blandning av smet och deg. Fördela i botten på stekpannan och strö över hälften av kokosen.

Baka i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.



För er Viktväktare:

Points: 51 Points om man tar sötströ istället för strösocker (samma mängd).


Recept och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 378 times, 1 visit(s) today