Pasta med krämig ost- och lövbiffssås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr lövbiff
  • 1 stor gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 4-5 dl ostsås tex Aito Oat Cuisine eller Kelda
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Koka valfri mängd pasta.

Finhacka löken och pressa vitlöken. Hetta upp fett i en stekpanna, ha i lök och vitlök och stek den på mellanvärme tills det blir ordentligt karamelliserat med inte bränt. Strimla lövbiffen och ner även detta i pannan. Fräs ett par minuter tillsammans med löken, tills köttet börjar få färg. Häll i ostsåsen, blanda om och låt småputtra. Ha i lite pastavatten så blir det krämigare. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 8, Blå 8, Lila 8 per portion om man använder 1 msk fett och Keldas ostsås. Lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita