Pasta med krämig ost- och lövbiffssås
4 portioner
- 500 gr lövbiff
- 1 stor gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 4-5 dl ostsås tex Aito Oat Cuisine eller Kelda
- 1-2 msk smör & rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Koka valfri mängd pasta.
Finhacka löken och pressa vitlöken. Hetta upp fett i en stekpanna, ha i lök och vitlök och stek den på mellanvärme tills det blir ordentligt karamelliserat med inte bränt. Strimla lövbiffen och ner även detta i pannan. Fräs ett par minuter tillsammans med löken, tills köttet börjar få färg. Häll i ostsåsen, blanda om och låt småputtra. Ha i lite pastavatten så blir det krämigare. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 8, Blå 8, Lila 8 per portion om man använder 1 msk fett och Keldas ostsås. Lägg till SP för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita