Kyckling- och purjolöksgryta

skriv ut
5-6 portioner
  • 750 gr kycklingfilé
  • 300 gr purjolök
  • 5 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1-2 msk smör- och rapsolja
  • ca 1 tsk salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen och fräs den i hälften av fettet tills det får lite färg. Ställ den åt sida i separat bunke. Finstrimla purjon. Bryn purjon i resten av fettet. Ha i vinet när löken börjar bli mjuk och låt puttra ett par minuter. Häll tillbaka kycklingen, ha i grädden, saltet, blanda om och låt koka till lagom konsistens. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs.

Servera med pasta och en sallad.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 23, Blå 15, Lila 15 för hela grytan om man använder matlagningsvin, 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för pastan.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita