Du i Fokus
Hem & Inredning

Klong presenterar Twilight, designad av Margarita Matiz Bergfeldt

skriv ut
Tidigare under hösten presenterade Klong nyheten Twilight, som är en unik vägglampett designad av Margarita Matiz Bergfeldt. Tack vare sina välvda kanter kan den enkelt  placeras i ett hörn eller på en plan vägg – dessutom kan den användas både som ljusstake och som vas.

Margarita föddes 1973 i Colombia och 1999 tog en masterexamen i industridesign från Konstfack i Stockholm. Idag använder hon sitt yrke som ett verktyg för att skapa plattformar och uppmuntra till dialog och kreativt tänkande.

– Jag inspireras av samspelet mellan reflektion, ljus och skugga och hur det triggar betraktaren, säger Margarita Matiz Bergfeldt, designer och grundare av SEART.

Twilight är 32 cm hög och 23 cm bred och går att få i antingen mässing eller i rostfritt stål. Skärmen skapar reflektioner som ger ett extra djup och känsla i rummet. Inspirationen kommer från den fotografiska tekniken ”photo-multigraf”, som utvecklades i England i slutet av 1800-talet. Tekniken går ut på att använda speglingar för att kunna uppleva en person från alla olika vinklar i en och samma bild.

Twilight är ett ultimat exempel på en lyckad kombination av funktion och design, samtidigt som det är ett objekt som anpassar sig efter omgivningen och snabbt ger rummet ytterligare en dimension.

En vacker och uttänkt julklapp till någon som har allt och som gillar design med flera funktioner.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Grand Relations

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today