Silicea lanserar ny produkt med fokus på ansiktsvård

skriv ut
Varumärket Silicea är mest känd för sin produkt Original Silicea, som med sitt unika kisel ger håret, huden och naglarna optimal styrka inifrån. Nu bryter varumärket ny mark och lanserar för första gången en produkt inom ansiktsvård.

Original Silicea, är ett av marknadens mest sålda kosttillskott inom sitt område. När man nu lanserar sin första produkt inom ansiktsvård är det en riktig fuktighetsboost. Fokus ligger på hudens fasthet och elasticitet, samt skydd mot miljöpåverkan och fria radikaler.

 – Vi ser ett behov av naturlig kosmetik och ansiktsvård på marknaden och tror att vi med vår gedigna kunskap har mycket att tillföra, säger Pia Löfvenmark, produktansvarig på Silicea.

Siliceas ansiktsmask innehåller förutom Siliceas unika kiselgel även hyaluronsyra , båda har en enastående förmåga att binda stora mängder vatten i bindväven. Dessutom hjälper de huden att regenerera, förnya sig själv, på några minuter. I ansiktsmasken finns också rosmarinextrakt som stimulerar blodcirkulationen, Aloe Vera som ger ett lugn till huden samt näringsrika oljor som bidrar till att ge huden harmoni och lyster. Alla ingredienser är helt naturliga, vetenskapligt utvecklade, högeffektiva och utvalda med största omsorg.

– Vi är väldigt stolta att kunna presentera certifierad, vegansk och naturlig kosmetik som dessutom är kliniskt och dermatologiskt godkänd. Produkten är speciellt utvecklad för behoven hos stressad och för tidigt åldrad hud och ger maximal återfuktning. Kisel har många fantastiska egenskaper som hjälper vår kropp på både insidan och utsidan, säger Pia Löfvenmark, produktansvarig Silicea.

Testpatrullen har testat och konstaterar att Siliceas ansiktsmask snabbt går in i huden och känns även på djupet. Det blir en rejäl fuktighetsboost, precis som utlovat. Konsistensen är behaglig och doften är mild. Att krämen är fri från konserveringsmedel, färgämnen, syntetiska dofter och mikroplaster är ett stort plus.

Original Silicea finns hos utvalda apotek och återförsäljare, och är den första produkten som lanserar av flera, inom samma kategori.

 

Text och bild – Pressmaterial