Du i Fokus
Mat & Dryck

Flygande Jacob

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kyckling
  • 1 pkt bacon (140 gr)
  • 3 dl grädde
  • 100 gr chilisås
  • 2 bananer
  • 30 gr skalade jordnötter (osaltade)
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Strimla kycklingen. Tärna baconet. Skala och dela varje banan i fyra delar. Grovhacka jordnötterna.

Blanda grädde och chilisås i en skål, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

Hetta upp en stekpanna och knaperstek baconet. Ta försiktigt upp baconet med så lite fett som möjligt, och lägg det på ett hushållspapper för att rinna av. Bryn kycklingen i baconfettet, salt och peppra. Lägg den brynta  kycklingen i en ugnssäker form. Lägg på bananerna, strö över baconet och häll på såsen.

Gratinera i ugnen ca 20 minuter.

Servera med ris och strö över jordnötterna.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 28 P för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde plus 5 P för jordnötterna. Lägg till P för ris. Går att få färre P genom att använda tex kycklingbacon.

Points: 28 P för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde plus 5 P för jordnötterna. Lägg till P för ris. Går att få ner P genom att använda tex kycklingbacon.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 429 times, 1 visit(s) today