Flygande Jacob

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kyckling
  • 1 pkt bacon (140 gr)
  • 3 dl grädde
  • 100 gr chilisås
  • 2 bananer
  • 30 gr skalade jordnötter (osaltade)
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Strimla kycklingen. Tärna baconet. Skala och dela varje banan i fyra delar. Grovhacka jordnötterna.

Blanda grädde och chilisås i en skål, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

Hetta upp en stekpanna och knaperstek baconet. Ta försiktigt upp baconet med så lite fett som möjligt, och lägg det på ett hushållspapper för att rinna av. Bryn kycklingen i baconfettet, salt och peppra. Lägg den brynta  kycklingen i en ugnssäker form. Lägg på bananerna, strö över baconet och häll på såsen.

Gratinera i ugnen ca 20 minuter.

Servera med ris och strö över jordnötterna.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 34, Blå 28, Lila 28 för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 6 för jordnötterna. Lägg till SP för ris.

Går att få ner SP genom att använda tex kycklingbacon.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita