Du i Fokus
Teknik

Ny klocka ska stoppa hunger

skriv ut
Kan en klocka stoppa hunger? Tillsammans med livsstilsvarumärket CHPO har The Hunger Project tagit fram en specialdesignad klocka som säljs i begränsad upplaga. Klockan är gjord helt i återvunnet stål.

–Det är ett lite avtryck för miljön, och ett stort avtryck för arbetet med att avskaffa hunger, säger Viktor Telégin, grundare av CHPO.

En klocka som stoppar hunger låter kanske som alla ofrivilliga småätares dröm, men det är inte din egen hunger klockan stoppar. Istället bidrar den till något större. Intäkterna från försäljningen går oavkortat till The Hunger Projects arbete med att avskaffa hungern i världen.

– Vi är superglada över det här samarbetet med CHPO. Det ger oss inte bara möjligheter att generera intäkter till vår verksamhet utan det ökar också synlighet för vår organisation, och framför allt för hungerfrågan i stort. Världshungern ska vara avskaffad till år 2030 och tiden tickar ner, säger The Hunger Projects vd, Malin Flemström.

Livstilsmärke som tar ställning 

CHPO är ett varumärke som tydlig tar avstånd mot rasism, homofobi och kvinnofientlighet. För att leva upp till de idealen gör därför CHPO flera olika samarbeten varje säsong där vinsten går till olika välgörande ändamål.

– När du är ett livsstilsvarumärke så har du ett enormt ansvar, för din röst spelar roll. Då tycker jag man ska nyttja den på bästa möjliga sätt. Det ska vara kvalitetsprodukter som är gjorda under schysta förutsättningar och som gör ett litet avtryck på miljön. Och sen göra olika samarbeten där alla intäkter går till välgörande ändamål och som visar att det går att driva ett företag som står för något positivt, som backar upp det dom står för och som jobbar för förändring. Där har jag en stor del av mitt driv, säger Viktor Telégin.

Klocka i återvunnet stål

Klockan ”End hunger” är CHPO:s första klocka som gjorts helt i återvunnet stål. Målet har varit att göra så litet avtryck på miljön som möjligt utan att göra avkall på design eller kvalitet.

– Jag tycker du ska köpa den här klockan därför att 100 procent av vinsten går till The Hunger Projects fantastiska arbete. Sen är jag också väldigt glad över att klockan är gjord av 100 procent återvunnet rostfritt stål och förpackningen är gjord av återvunnet papper. Så det är ett lite avtryck för miljön, och ett stort avtryck för arbetet med att avskaffa hunger, säger Viktor Telégin.

The Hunger Project är en ideell organisation som verkar för att avskaffa hunger och fattigdom. Med kvinnor i fokus utbildas och stärks människor att avskaffa sin egen hunger och fattigdom.

Klockan “End Hunger” finns i en begränsad upplaga och kostar 849 kr.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today