Du i Fokus
Mat & Dryck

Tareq Taylor först i världen med cirkulär stekpanna

skriv ut
ONEPan är världens första cirkulära stekpanna. Nu finns den på marknaden och fördelarna är många, enligt Tareq Taylor som är en av skaparna.

 

– När däcken på bilen är slitna byter vi däcken, inte bilen, säger Tareq Taylor. Den stunden stekpannan börjar bli sliten returnerar kunden den till Kitchenware by Tareq Taylor och får en annan, likadan nymålad stekpanna i retur till en lägre kostnad.

Istället för att använda nya resurser, producera produkter, använda och sedan kasta dem efter användning, förblir produkter och material använda så länge som möjligt innan de omvandlas till nya produkter. Resultatet blir att avfallsberget minskar, liksom skadliga effekter på miljön.

– I vår cirkulära modell genomgår den slitna stekpannan en unik process som återställer den i nyskick för att få ett nytt liv i ett annat kök. Det betyder att livslängden blir avsevärt mycket längre för själva stekpannan eftersom det är ytan som fräschas upp, förklarar han.

Fördelarna med OnePan är många, det är främst en högpresterande stekpanna som ger ett bättre resultat i matlagningen. Snabbare tillagning och därmed minskad energiåtgång. Återvunnet material och en win-win ekonomi. Svensk tillverkning och inte minst ett unikt retursystem. Detta gör att miljö, ekonomi och gastronomi möts i en hållbar förening.

ONEPan är tillverkad av återvunnen aluminium och rostfritt stål, helt utan hälsofarliga ämnen. Ytbeläggningen är en högteknologisk keramisk beläggning tillverkad utan PFAS-ämnen och farliga plaster. Tillverkningen sker i Småland.

– Som kock har mitt intresse alltid varit för det som lagts på stekpannan. Färska, schyssta råvaror. Nu vill jag även fokusera på de material som maten lagas på, berättar Tareq Taylor.

– Det måste vara en hållbar helhet för att resultatet ska bli det bästa! Så att vi alla känner glädje och trygghet i samtliga led.

ONEPan fungerar på alla värmekällor och i ugn upp till 300 grader. Pannan tål att diskas i diskmaskin men bästa resultatet får man genom handdisk med hett vatten och vanligt diskmedel. Pannan tål alla typer av köksredskap men redskap i trä, silikon eller plast är snällare mot  beläggningen.

När stekpannan är sliten beställer man enkelt en om-coating/målning. Din slitna stekpanna lägger du ned i en kartong och returnerar till företaget, så får du en annan i nyskick skickad till dig.

Finns bla hos Bagaren och Kocken.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 25 times, 1 visit(s) today