Kesoplättar
3-4 portioner
- 500 gr keso
- 5 ägg
- 1 dl mjöl
- 1 nypa salt
- 1-2 msk fett att steka i
Gör så här:
Häll keson i en skål. Knäck ner äggen och blanda om ordentligt. Rör ner mjölet försiktigt, så det inte blir klumpar. Tillsätt salt.
Klicka ut i en panna eller plättlagg och stek i fett på medelhög värme.
Servera med färska bär eller sylt och kanske en klick grädde om det serveras som dessert.
Tips! Ta i lite vaniljpulver som smaksättare.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 6 Points för hela satsen om man använder Keso Supermini. Lägg till för fettet plättarna steks i och ev tillbehör vid servering.
Points: 6 Points för hela satsen om man använder Keso Supermini. Lägg till för fettet plättarna steks i och ev tillbehör vid servering.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 3 426 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 17 – Valborg
Pingback: Matsedel v 9 – mars - Fdensammamamman