Du i Fokus
ResorUpplevelser

Grand Hôtel rustar för framtiden med nya rum och sviter

skriv ut
Grand Hôtel i Stockholm har genomfört en större hotellrumsrenovering som nu står färdig. Den omfattande renoveringen innefattar totalt 19 rum och sviter i Bolinderska Palatset. Hotellrummen andas Grand Hôtel men går i en helt ny stil som för tankarna till kontinenten och internationella residens.

De nya rummen och sviterna har alla genomgående färgstarka tapeter, ljusa träslag och en detaljrik inredning som förvånar. Utöver den färgstarka interiören erbjuds en flexibel rumslösning där ett flertal rum kan kopplas samman till en större svit om 200 kvm.

Vi är ett internationellt hotell som ständigt möter våra gästers högt ställda förväntningar. Det innebär bland annat att vi alltid måste uppdatera och förnya oss för att vara relevanta i samtiden. I ett sekelskifteshotell, som vi är, finns det alltid justeringar att göra. Under det senaste decenniet har vi arbetat aktivt med att uppdatera såväl rum och sviter som Vinterträdgården, restaurangerna och huvudbyggnadens fasad, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel Stockholm.

Alla hotellrum och sviter i Bolinderska Palatset har renoverats från grunden. Rummen är inredda med moderna förtecken i skandinavisk stil där starka färgval i kombination med sobra materialval skapar en helt ny rumsupplevelse som tidigare inte funnits på Grand Hôtel. Inredningen i de nya rummen sticker verkligen ut sett till övriga rum på hotellet.

Stora delar av inredningen är närproducerad och kompletteras med noga utvalda komponenter från bland annat Sydeuropa och Indien. Väggarna pryds av fotokonst med blommotiv signerade konstnären Annelie Wikman, samt rutiga tejptavlor skapade av inredaren Susanne Josephson.

Rummen är dessutom utrustade med det senaste inom toalett- och klädvårdsteknologi. I badrummen återfinns den omtalade duschtoaletten AquaClean ifrån Geberit och en av garderoberna i hörnsviten är utrustad med en steamer som både fräschar upp och stryker plaggen.

I det här projektet har jag försökt att återskapa det privatpalats som Bolinderska Palatset en gång var. Jag gillar att använda olika träslag och färgtoner i mina inredningar. För mig är det viktigt att det är lekfullt och inspirerande, säger Susanne Josephson, inredare.

På ett av våningsplanen finns det en möjlighet att koppla samman upp till fem hotellrum som tillsammans blir en större svit om cirka 200 kvadratmeter. Det finns också en möjlighet att stänga av ett helt våningsplan till en privat våning, vilket ger en unik rumslösning för olika typer av ändamål. Utöver de färdigställda rummen och sviterna i Bolinderska Palatset planeras det för två sviter i etage som står färdiga i mitten av mars.

När vi påbörjade arbetet med Bolinderska Palatset vände vi oss till Susanne Josephson med frågeställningen; hur skulle du inreda om du fick välja helt fritt? Den fria tanken har gett oss interiör som har stor spännvidd och som inte återfinns i våra andra rum, även om de nya rummen fortfarande andas Grand Hôtel. För oss är det viktigt att våra hotellrum håller en internationell nivå sett till både upplevelse och standard, samtidigt som vi gärna bevarar svenska element för den lokala anknytningen – och det är något som Susanne verkligen har lyckats med, säger Pia Djupmark.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 41 times, 1 visit(s) today