Vinbärskaka

skriv ut
Till ca 16 bitar behöver du:

  • 4 ägg
  • 1-1,5 dl socker
  • 300 g kvarg
  • 12 msk vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 400-500 gr vinbär
  • 1-2 tsk smör/flytande margarin till formen
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform (vi använde en fyrkantig med innermåtten 25 x 38 cm).

Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och vänd ner de och kvargen i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i formen och strö över vinbären. Grädda kakan ca 30 minuter.

Servera gärna med en klick grädde, glass eller vaniljsås.

 

För er Viktväktare: 16 SP Flex för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker, sötningsmedel istället för socker och en tesked smör att smöra formen med. Lägg till SP för eventuella tillbehör.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå