Du i Fokus
Mode & Skönhet

Ta hand om dina ögon

skriv ut

Nya Blephasol Duo är en mild micellär ögonmakeupborttagning för torra och känsliga ögon, torr och känslig hud samt kontaktlinsanvändare. Men det finns mer att tänka på för att ge området kring ögonen lite omtanke. Alexandra Aronsson är välkänd makeupartist med uppdrag för ledande mode- och skönhetsföretag. Här tipsar hon om vad man bör tänka på för en snällare makeup.

 

1. Välj rätt sorts ögonmakeup

”Har man torra ögon och känsliga ögonlock bör man undvika parfymerade produkter. Använd mascara som är specifikt utformad för känsliga ögon och linsbärare. Min favorit är mascara som sluter sig runt varje ögonfrans som en ’tub’. Den sitter bra och är snäll mot ögonen. Undvik mascaror som är uppbyggande eller förlängande eftersom de kan innehålla ingredienser som irriterar känsliga ögon.”

”Några ord om ögonskugga också. Krämig ögonskugga är att föredra. Matta, pudriga skuggor kan ha en uttorkande effekt och lägger sig i veck på torra ögonlock. Allt med glitter och skimmer bör du också undvika. Partiklarna hamnar lätt i ögat och ger upphov till irritation.”

2. Återfukta runt ögonen före applicering

”Kom ihåg att återfukta ögonområdet innan du lägger ögonmakeup. På så vis får du en jämnare och finare makeup. På mina modeller använder jag alltid en micellär sminkborttagning som Blephasol Duo. Den rengör effektivt och är snäll mot huden. Dessutom återfuktar den och man slipper skölja av med vatten.”

”Tänk på att ögon- och ansiktskrämer med anti-ageingegenskaper eller AHA-syror kan ge reaktioner kring ögonområdet. Satsa hellre på fuktgivande produkter om du har torr och känslig hy. Ett annat tips är ögonskuggsprimer. Primern återfuktar locket, slätar ut och jämnar till hudytan så att skuggan sitter bättre utan att lägga sig veck. Med primer under krävs mycket mindre ögonskugga och färgen kommer fram mycket bättre.”

3. Undvik sådant som gör ögonen torra

”Undvik torra, dragiga och dammiga miljöer med låg luftfuktighet. Att sitta mycket framför datorn är varken bra för ögonen, huden eller makeupen. Ögondroppar som skyddar, smörjer och återfuktar – till exempel Thealoz Duo – är bra mot torra ögon. Framför skärmen rekommenderas produkter med HEV-ljusskydd (skydd mot det blå ljuset från skärmarna och dess strålning). Använd också en återfuktande ansiktsmist flera gånger om dagen. Den kan sprayas över makeupen och får den att hålla sig fin och fräsch längre.”

4. Rengör ögonlocken varsamt med anpassade produkter

”Använd snälla men effektiva produkter för att ta bort ögonmakeup – till exempel Blephasol Duo. Ta lite på en bomullspad och håll mot ögat en stund innan du försiktigt drar bort makeupen. Inget hårdhänt gnuggande alltså. Viktigast av allt: Gå inte och lägg dig med makeup. Den förstör din kudde, dina ögonfransar och det känsliga området runt ögonen. På natten jobbar huden med att reparera sig och då är det viktigt att ha använt en mild och återfuktande produkt före läggdags.”

5. Vårda dina sminkverktyg

”I borstar samlas det smuts och bakterier som kan orsaka finnar, plitar och ögonirritation. Tvätta dem därför minst varannan vecka. Penslar som du använder till concealer under ögonen bör rengöras ännu oftare eftersom ögonområdet är känsligt. Syntetpenslar som används till krämiga produkter kan rengöras med vanligt diskmedel. Penslar med hår rengörs helst med ett milt och oparfymerat schampo. Torka dem liggande med lutning så att borsten ligger neråt och skaftet uppåt. Då rinner vattnet ut på rätt håll och du sliter inte på limmet i onödan.”

”Kajalpennor rengörs bäst genom att vässa dem. Har pennan tappat sin kork kan du förvara den i en plastpåse. Skulle du däremot ha concealer, foundation eller annat i burk med sprucket lock – kasta och köp nytt. Mascara ska helst bytas ut var tredje månad. Tänk på att skruva upp och ner borsten. ’Pumpa’ den inte i tron om att du får upp mer produkt. Istället trycker du bara ner luft i mascaran vilket gör att den torkar ut fortare.”

Blephasol Duo – micellär sminkborttagning för torra ögon och känsliga ögonlock

Blephasol Duo är en ny, mild micellär rengöring för känsliga ögonlock och fransar som effektivt avlägsnar makeup – även vattenfast sådan. Den återfuktande blandningen av olja och vatten rengör det känsliga ögonområdet utan att irritera eller svida. Blephasol Duos moderna rengöringsteknologi innehåller varken alkohol, parfym, tvål eller konserveringsmedel. I förpackningen finns förutom rengöringsvätska även mjuka bomullspads. Blephasol Duo rekommenderas till torra/känsliga ögon, torr/känslig hud och kontaktlinsanvändare.

Korta fakta Blephasol Duo

  • För personer med torra ögon, känsliga ögonlock eller kontaktlinser
  • Rengör effektivt och tar även bort vattenfast makeup utan att svida eller torka ut
  • Applicera och stryk av – ingen eftersköljning med vatten behövs
  • 2-i-1-förpackning: 100 ml micellär rengöringsvätska och 100 st bomullspads
  • Fri från alkohol, parfym, tvål och konserveringsmedel

Blephasol Duo säljs på Apoteket AB, Kronans Apotek, Hjärtat, Lloyds och hos utvalda optiker. Rekommenderat cirkapris: Blephasol Duo, 129 kr/förpackning. Innehåller 100 ml micellär rengöringsvätska och 100 st bomullspads.

 

Text och bild – pressmaterial

 

Visited 15 times, 1 visit(s) today