Du i Fokus
Hem & Inredning

Top Drawer – unika textil- och läderprodukter

skriv ut
Härligt egensinniga och unika textil- och läderprodukter för hemmet hittar du hos det svenska företaget Top Drawer. Top Drawers spännande design retar både nyfikenheten och ögat, samtidigt som den är både praktisk och snygg.

Det finns en skönhet i att omge sig med material som åldras på ett vackert sätt. Ju mer de används och slits, desto mer framträder materialens vackra personlighet. I Top Drawers sortiment hittar man gedigna produkter, med en naturlig patina, i form av underlägg, bestickkorg, brödkorg, förkläden, dukar, skålar, servetter, kuddar och en massa annat.

Färgskalan är klassiskt nordisk och blygt lysande i all sin enkelhet. Materialen liksom inspirationen är hämtade från naturen, eller vad sägs om bomullskanvas, skinn och mocka? Dukar, knivhållare, förkläden, sittkuddar och mycket mycket mer hittar du i sortimentet som uppdateras hela tiden med nya produkter gjorda för att användas om och om igen. Lädret med sin starka karaktär och med tiden vackra framträdande patina.

Bomullen och linet börjar sitt liv på ett odlingsfält någonstans i världen, detta förädlas på ett sätt som har förts vidare genom generationer. Företaget arbetar med få och mindre tillverkare. Större delen av produkterna tillverkas i Indien och viss produktion sker även i Portugal, helt beroende på vilket råmaterial som lämpar sig bäst.

I produkterna finns ett stolt handarbete och en viktig del i framtagandet har varit att de tillverkas under bra förhållanden. Produktionen av läder och canvasprodukter tillverkas i en liten fabrik i Chennai, Indien. Här finns ett hantverkskunnande som är unikt – kanske inte alltid effektivast – men gör produkterna både vackra och med en själ.

Tillsammans med ledningen i fabriken har man startar ett ett projekt som innebär att man endast anställer ensamstående kvinnor, från de lägsta klasserna. I anställningsvillkoren, som garanterar en ordentlig lön,  ingår även sjukförsäkring för den anställde och dennes barn samt medlemskap i ett fackförbund, liksom utbildning för de olika positionerna i fabriken – vilket är en stor nytta i kvinnornas framtida liv.

Här är ett litet smakprov ur sortimentet:

 

Text – Mrlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 14 times, 1 visit(s) today