Tonfisksås med pasta

skriv ut
4 portioner
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2 burkar plommontomater
  • 1 stor rödlök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • salt
  • peppar

Gör så här:

Finhacka löken, pressa vitlöken och fräs i oljan tills den blir mjuk. Tillsätt tomaterna, sockret, oregano och basilika. Låt småputtra ca 10 minuter, tills tomaterna kan mosas. Häll över tonfisken med vatten, blanda om och låt koka ihop till en krämig konsistensens. Smaka av med salt och peppar.

Server mer pasta och en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare: 5 SP Flex för hela grytan, lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita