Du i Fokus
Hem & Inredning

Efterlängtat samarbete mellan Smeg och Dolce&Gabbana

skriv ut
Under designmässan Salone del Mobile di Milano 2017 visades småelskollektionen Sicily is my Love upp för första gången, ett exklusivt samarbete mellan Smeg och Dolce&Gabbana. I april 2018 lanserades produkterna äntligen på den svenska marknaden, och först ut är vattenkokaren, citruspressen och brödrosten för två skivor. 

Kollektionen bottnar i de båda företagens italienska ursprung, och är framförallt en hyllning till Sicilien där både Domenico Dolce och Stefano Gabbana själva är uppväxta. Produkterna är prydda med gyllene citroner, citrusfrukter, fikonkaktusar och klarröda körsbär som alla är typiska sicilianska dekorationer. De vackra blomstermotiven är inspirerade av södra Italiens kuster och landskap.

Trots företagens skilda inriktningar har de sina starka italienska värderingar gemensamt, och kollektionen Sicily is my Love visar hur köksmaskiner och konst faktiskt kan kombineras.

Rekommenderat pris för citruspressen, vattenkokaren och brödrosten är 4 995 SEK och de säljs på www.smegshop.se, Smeg Concept Store Stockholm och hos utvalda återförsäljare. Se samtliga återförsäljare på www.smeg.se.

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 17 times, 1 visit(s) today