Du i Fokus
Mode & Skönhet

Vackra sommarfransar

skriv ut
Under sommarhalvåret vill man gärna se lite extra fräsch ut, men kanske inte ha massor med makeup på sig. Det kan också vara så att vårallergin ställer till det med rinnande ögon och gör det svårt att behålla makeup. Då är fransfärgning en enkel lösning och i kombination med fransböjning blir ögonen extra sommarfina.

Att böja och färga ögonfransarna görs på en timme ungefär. Vill man både böja och färga samtidigt så börjar man alltid med böjning eftersom permanentvätskan kan ta bort färgen om man lagt den först. Fransarna böjs upp över en minipapiljott, med den form som passar fransarna och ansiktet bäst. Papiljotten, eller spolen, limmas sedan fast så nära franskanten som möjligt. En kräm appliceras som har som uppgift att öppna upp hårstrået, detta får verka ca 15 minuter innan nästa kräm läggs på, detta stänger hårstrået så att böjningen blir permanent. Krämer och spolar tas bort och fransböjningen är färdig.

Färgningen av ögonfransarna går till på ungefär samma sätt som när man färgar håret på huvudet. En skyddande kräm och små papperslappar läggs under ögonen så att färgen inte ska fastna på huden under ögonen. Färgen appliceras och får sitta ungefär 15 minuter innan den tvättas av. Vill man även färga brynen, så är det nu detta görs och det går till på samma sätt.

Ögonen sköljs och torkas av och är redo för nya äventyr.

Behandlingen tar alltså knappt en timme och visst kan det vara jobbigt att ha ögonen stängda så länge, men det gör inte ont. Precis som med annan permanentvätska så har den en stickande doft som kan få ögonen att tåras lite. Men det är inget farligt eller något som skadar ögonen.

Nu har du vackra böjda, färgade fransar upp till sex veckor, men det varierar lite från person till person. Är man mycket i vatten så kan det hålla kortare. Färgningen ger bara färg, det blir inte tjockare fransar. Man ser fräschare ut och får en klarare blick och man kan självklart använda mascara även efter färgningen för att få tjockare och tätare fransar.
Undertecknad testade och är väldigt nöjd med resultatet. Felicia på salongen Total Hälsa fick förtroendet och med otroligt lätta händer öppnade hon upp mina ögon, rent bokstavligt faktiskt. Efter två veckor är resultatet lika fint som när det var nygjort, mascara används bara vid särskilda tillfällen just nu. Jag har flera gånger fått höra att jag ser piggare ut. Jag har problem med allergi och rinnande ögon, även vattenfast mascara har runnit bort. Nu ser jag nästan nysminkad ut även när ögonen rinner som värst. Detta kommer jag absolut att göra om!
Böjning och färgning kostar ca 690 kr.

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today