Tonfiskgratäng

skriv ut
4-5 portioner
  • 600 gr kokt pasta
  • 400 gr broccolibuketter
  • 2 burkar tonfisk i vatten, avrunnen
  • 2 paprikor, en gul och en röd
  • 1 chili
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk smör och rapsolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med oljan.

Koka broccoli i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Ställ åt sidan, låt den rinna av ordentligt och dela i mindre bitar. Skär paprika i strimlor och tärna chilin i små bitar.

Dela tonfisken i bitar och blanda ihop tonfisk, pasta, paprika, chili och broccoli direkt i den ugnsfasta formen.  Vispa ihop ägg, mjölk, lite salt och peppar och häll över tonfiskblandningen. Strö över med riven ost.

Gratinera ca 35-40 minuter tills ytan fått fin färg.

 

För er Viktväktare: 10 SP per portion (vid 4 portioner) om man använder minimjölk och 12%-ig ost.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita