Pasta med mascarpone och spenat

skriv ut
4 portioner
  • 200 gr färsk bladspenat
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 gr mascarpone
  • 1-2 olivolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka löken och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna, ha i bladspenaten i omgångar och koka ner den tills det mesta av vätskan är borta. Dra ner värmen till medelvärme och häll i oljan.

Ha i löken och vitlöken och fräs allt tills löken börjar bli mjuk, gärna under omrörning. Tillsätt mascarponen och rör ute den så gott det går och låt koka ihop till en lagom krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar (rätt mycket).

Servera med kokt pasta och toppa gärna med parmesan.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 54 PP för hela såsen om man använder 1 msk olja. Lägg till PP för pasta och ev parmesan.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Malene Rindå Jikita