Du i Fokus
Mat & Dryck

Rotfruktschips!

skriv ut

Påsk och jul är ju årets största godishelger. Men alla kanske inte vill äta sött smågodis med en massa tillsatser, man kanske vill vara lite nyttigare. Då kan man enkelt göra egna rotfruktschips, som är jättegoda!

Du behöver:

  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 2 st rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Skala rotfrukterna och hyvla dem i tunna skivor, lägg skivorna på bakplåtspapper på en plåt med varje rotfruktssort för sig – rödbetorna färgar av sig annars. Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Låt plåten stå kvar i den avstängda ugnen i ca 15 min. Ringla över lite olja, blanda runt och strö över flingsalt.

Häll över chipsen på en annan plåt eller en skål med hushållspapper i botten så att överflödig olja absorberas av hushållspappret. Servera i mindre skålar med lite extra flingsalt och njut!!!



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 4  p för hela plåten

Points: 4  p för hela plåten

Personliga Points: 4 PP för hela plåten



Recept och bild – Annelie Niehoff


Visited 240 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Rotfruktschips!

Kommentarer är stängda.