Du i Fokus
Mat & Dryck

Lax- och spenatsås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr laxfilé
  • en bit purjolök
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 200 gr bladspenat
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron
  • salt
  • citronpeppar
Gör så här:

Finhacka purjolöken och skär laxen i små tärningar. Fräs purjolöken i fettet tills den blir mjuk. Riv yttersta skalet av citronen (zest) och pressa ut saften (ca 2 msk) och tillsätt detta till löken. Häll över grädden och åt koka ihop någon minut. Häll i laxen och låt sjuda ett par minuter tills fisken är genomkokt. Tillsätt bladspenaten, blanda om och ta bort grytan/pannan från värmen. Smaka av med salt och citronpeppar.

Servera med kokt pasta.

För er Viktväktare:

Points 11 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.

Personliga Points: 11-39 PP för hela satsen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta.

Mitt WW: Grön 27, Blå 10, Lila 10 för hela satsen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 153 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Lax- och spenatsås

Kommentarer är stängda.