Pasta med tomat och mozarella

skriv ut
3-4 portioner
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1-2 msk olja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 burk cocktailtomater
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk kapris
  • 50 g torra soltorkade tomater

Till servering:

  • 1-2 mozzarellaostar (a 125 gr)
Gör så här:

Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt vitlök, sambal, tomater, buljongtärning, kapris, soltorkade tomater och salt. Låt sjuda ca 10 minuter. Bli såsen för torr eller tjock går det bra att spä den med pasta- eller mozzarellavatten.

Servera med pasta och smula mozzarellan över såsen.

 

För er Viktväktare: 5 Sp per portion vid 4 portioner, EN mozzarellaost och EN msk olja, lägg till Sp för pasta. 7 Sp vid 3 portioner.

 

Recept  – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita