Pasta med tomat och mozarella
3-4 portioner
- 2 msk hackad gul lök
- 1-2 msk olja
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1-2 tsk sambal oelek
- 1 burk cocktailtomater
- 1 tsk salt
- 1/2 tärning grönsaksbuljong
- 2 msk kapris
- 50 g torra soltorkade tomater
Till servering:
- 1-2 mozzarellaostar (a 125 gr)
Gör så här:
Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt vitlök, sambal, tomater, buljongtärning, kapris, soltorkade tomater och salt. Låt sjuda ca 10 minuter. Bli såsen för torr eller tjock går det bra att spä den med pasta- eller mozzarellavatten.
Servera med pasta och smula mozzarellan över såsen.
För er Viktväktare:
Points: 18 P för all sås, om man tar en mozzarellaost och 1 msk olja, lägg till P för pasta.
Personliga Points: 18 PP för all sås, om man tar en mozzarellaost och 1 msk olja, lägg till PP för pasta.
Mitt WW: Grön 5, Blå 5 per portion vid 4 portioner, EN mozzarellaost och EN msk olja, lägg till SP för pasta. Grön 7, Blå 7 vid 3 portioner.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 69 times, 1 visit(s) today