Kyckling med sweetchilisås

skriv ut
4 Portioner
  • 600 gr kyckling
  • 1-2 msk olja (raps- eller majsolja)
  • 1 knippe vårlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl sweetchilisås
  • 1/2 msk fisksås
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen, strimla vårlöken och pressa vitlöken. Bryn kycklingen i hälften av fettet, ta upp och lägg åt sidan. Ha i resten av fettet i pannan och fräs vårlök och vitlök någon minut. Häll tillbaka kycklingen och tillsätt grädde, chilisåsen och fisksåsen. Låt småputtra till lagom krämig konstigstens. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servera med ris och toppa gärna med lite hackad koriander.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 32, Blå 26, Lila 26 för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk olja. Lägg till Sp för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita