Du i Fokus
Dryck

Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw – en ”Côtes de Barcelone”

skriv ut

Måns Zelmerlöw är inte bara en av landets mest folkkära artister, han har även lyckats etablera sig som framgångsrik vinkännare med flera lyckade vinlanseringar sedan hans Hola MZ Cava introducerades i februari 2020. Nu breddar Måns sitt vinintresse ytterligare och lanserar ett stilla rosévin.

De senaste åren har Måns Zelmerlöw befäst sin position som vinentusiast och vinkännare och gör nu sin femte vinlansering på svenska marknaden. Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw är ett ljust, torrt och aptitretande rosévin från Spanien som präglas av röda sommarbär, hallon, röda vinbär, persika och vattenmelon. Vinet, som både är ekologiskt och veganskt, har liksom tidigare lanseringar sitt ursprung i Katalonien i nordöstra Spanien där Måns utvecklade sitt redan starka intresse för dryck i landets rika mat- och vinkultur.

”Alla mina viner är en hommage till min tid i Barcelona, där jag förälskade mig i atmosfären och den medryckande kulturen. Dofterna, de ljumma kvällarna, den inbjudande måltiden kring tapasbordet och de fantastiska vinerna som ackompanjerar smakerna är starka minnen jag försöker återskapa med mina viner”, berättar Måns Zelmerlöw”.

Vinet påminner om ett ljust sydfranskt rosévin, men har ett tydligt exotiskt och artistiskt uttryck från Barcelona. I Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw är den spanska druvan tempranillo dominerande med sina 50 procent som backas upp av eldig garnacha och smakrik syrah. Vinet har en låg sockerhalt om endast 0,15 g/100ml.

Faktum är att jag alltid tyckt om ljusa sydfranska roséviner, och det var precis denna stil jag hade i åtanke när jag tog fram mitt nya ekologiska rosévin från mitt älskade Barcelona i Spanien. Det är så nära ett rosé från Côtes de Provence man komma när det kommer till färg, smakprofil och karaktärsdrag, men med sitt alldeles egna uttryck från Barcelona kallar jag den lite skämtsamt ”Côtes de Barcelone”, fortsätter Måns Zelmerlöw.

Något som ligger Måns varmt om hjärtat är att vinet och produktionsprocessen ska vara så hållbar och klimatneutral som möjligt. Därför har Måns, liksom i sina tidigare lanseringar, slagit ihop sig med producenten Barcelona Brands S.L. som är en välrenommerad vinproducent med fokus på ursprung, hantverk och hållbarhet. Sedan 2016 använder de inga kemikalier i vingårdarna och minskar användningen av sulfiter till ett absolut minimum.

”Jag kunde inte vara mer stolt över denna lansering! Vi har tagit fram ett rosévin i lättviktsflaska som både är ekologiskt, veganskt och, liksom tidigare lanseringar, med ett gediget hållbarhetstänk. Det är oerhört viktiga parametrar för mig”, avslutar Måns Zelmerlöw.

Vinet har en ljusrosa färg. Doften är generös, med blommiga toner men även toner av mogna sommarbär såsom hallon, röda vinbär. I doften hittas även toner av persika, vattenmelon, blodgrapefrukt och citrus. Smaken är torr och bärig, friskt med hög syra. Inslag av hallon, röda vinbär. Här finns även citrusfrukt och toner av exotisk frukt såsom mango och vattenmelon. Fin balans och aptitretande avslut. En välsmakande sommarrosé för varma kvällar i goda vänners sällskap.

Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till fisk- och kycklingrätter eller till sallader.

Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw finns i Systembolagets beställningssortiment

Art nr: 59620
Pris: 99 kr

Måns Zelmerlöws tidigare lanseringar består av:

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw, 750 cl/150 cl 101/201 kr, Nr 50260
MZ Raval by Måns Zelmerlöw 2019, 750 cl, 121 kr, Nr 52958
MZ Barrik by Måns Zelmerlöw 2020, 3000 ml, 304 kr, Nr 53393
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw, 750 cl, 101 kr, Nr 55315

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

Visited 11 times, 1 visit(s) today