Parmesangratinerad kyckling

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 500 gr kycklingfilé
  • 450 gr frusen bladspenat
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk fransk senap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl finriven parmesan
  • Citronpeppar
  • Salt
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Fräs bladspenaten i en torr panna, tills den tinar upp och större delen av vätskan försvunnit. Lägg den i botten på en ugnssäker form.

Krydda med citronpeppar och salt. Rör ner majsstärkelsen i mjölken. Koka upp matlagningsgrädde, mjölken, senapen, buljongtärningen och vitlöken (se till att buljongtärningen har löst upp sig). Lägg kycklingen ovanpå spenaten och häll över såsen. Strö över parmesanen och grädda i ugn ca 30-40 minuter (tills kycklingen är klar och osten fått en fin färg).

Servera med ris och en sallad.

Smaklig måltid!

För er Viktväktare: 5 SP per portion om man använder lättmjölk och 4%-ig matlagningsgrädde. Byter man ut parmesanen mot vanlig riven ost max 12% så blir det 4 SP per portion. Lägg till SP för riset.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita