Du i Fokus
Upplevelser

Musik på Slottet!

skriv ut
Musik på Slottet är en årligen återkommande septemberfestival på Kungliga Slottet i Stockholm, i år äger den rum 3-30 september. Programmet spänner från romansafton med internationellt hyllade mezzosopranen Ann Hallenberg och Matti Hirvonen på piano till Evert Taube-tolkningar av Vincent Hashmi samt samisk helg med Ola Stinnerbom, Sofia Jannock, Maxida Märak, Carina Henriksson, Jon Henrik Fjällgren, musiker och kör från Adolf Fredriks Musikskola.

Lägg till “Scheherezade och Stå-upp” med Zinat Pirzadeh och Rebaroque, flertalet konserter och framstående artister i olika genrer samt unikt framförande av Mozartopera i samarbete med Fröjelgårdens Asylboende. Årets musikfestival liknar inget annat och har något för alla.

Unikt för i år är att festivalen lyfter fram Sveriges fem nationella minoriteter; Samer, Tornedalingar, Sverigefinnar, Romer och Judar i olika nyskapande konserter och föreställningar samt att flera föreställningar streamas och sänds med VR-teknik för att göras tillgängliga för fler människor.

Med en fot i historien och den unika miljön och en in i framtidens kreativa kulturskapande öppnar Musik på Slottet för nya besökare. Flera av värdarna på konserterna kommer från Mosaikteatern och flera har kognitiva funktionsvarianter. Precis som tidigare uppträder även artister med funktionsvarianter i olika programpunkter.

Biljetter köps genom Nortic.se och Kulturdirekt eller direkt på Musik på Slottets sida.

Bild och text – pressmaterial

Visited 23 times, 1 visit(s) today