Mjuk pepparkaka

skriv ut
Till 10-12 bitar behöver du:

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 250 g eller 2 ½ dl kesella/kvarg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 påse pepparkakskrydda
  • 1 tsk smör/flytande margarin till formen
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform.

Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och julkryddan och vänd ner de och kesellan i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i en form. Grädda kakan ca 30 minuter.

För er Viktväktare: 19 SP eller 13 Sp Flex för hela satsen om man använder kvarg naturell (0,2%) och sötningsmedel istället för socker. Lägg till SP för eventuell garnering.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita