Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Mjuk pepparkaka

skriv ut
Till 10-12 bitar behöver du:

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 250 g eller 2 ½ dl kesella/kvarg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 påse pepparkakskrydda
  • 1 tsk smör/flytande margarin till formen
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform.

Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och julkryddan och vänd ner de och kesellan i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i en form. Grädda kakan ca 30 minuter.

För er Viktväktare:

Points: 11 P för hela kakan om man använder kvarg naturell (0,2%) och sötningsmedel istället för socker. Lägg till P för eventuell garnering.

Personliga Points: 11-21 PP för hela kakan om man använder kvarg naturell (0,2%) och sötningsmedel istället för socker. Lägg till SP för eventuell garnering.

MittWW: Grön 19, Blå 13, Lila 10 för hela satsen om man använder kvarg naturell (0,2%) och sötningsmedel istället för socker. Lägg till SP för eventuell garnering.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 874 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Mjuk pepparkaka

Kommentarer är stängda.