Du i Fokus
Mat & Dryck

Johnny’s Julsenapssill

skriv ut
Förra året utökade senapskungen Johnny’s sitt sortiment med en kryddig julsenap som för många blev en favorit på julbordet. Nyheten gjorde succé och sålde slut i butik långt innan jul. I år gör därför storsäljaren comeback!

Johnny’s Julsenap är smaksatt med en härlig mix av klassiska julkryddor som nejlika, kardemumma, muskot och kanel. Den juliga kryddblandningen och den grova, korniga konsistensen ger Johnny’s Julsenap dess speciella smak och karaktär.

– I år ville vi testa något nytt, så vi gjorde en egen senapssill med Johnny’s Julsenap som bas. Sillen är lätt att tillaga och smakar fantastiskt gott – ett måste för alla sillälskare! Hemmagjord senapssill är också en bra gå-bort-present, säger Frida Källgren, Brand Manager för Johnny’s®.

 

Johnny’s® Julsenapssill

Du behöver:

  • 300 gram inlagd sill
  • 1 dl Johnny’s® Julsenap
  •  4 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk vatten
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl hackad dill

Gör så här:

1. Sila bort lagen från sillen
2. Mixa Johnny’s Julsenap med socker, salt och vinäger
3. Tillsätt olja, lite i taget under omröring
4. Tillsätt vatten, dill och sill och blanda väl
5. Kyl senapssillen i cirka ett dygn innan servering

Gå-bort tips!

Lägg sillen i en fin glasburk med ett rött sidenband och en personlig etikett.

 

Text, recept och bild – Johnny’s®

Visited 10 times, 1 visit(s) today