Perfekt kyckling snabbt, med Crock-Pot Express
Den nya multicookern har en mängd nya funktioner, bla åtta förinställda tryckkokarfunktioner (knappar): Meat/Stew, Beans/Chili, Ris/Risotto, Yoghurt, Poultry, Dessert, Soup och Steam. Förutom Slow Cook, Manual, Brown/Sauté och Keep Warm knappar.
Vi har testat att tillaga en hel kyckling som normalt tar lite tid, men som nu blev mör och otroligt god på bara ca 40 minuter. Här är receptet:
Helstekt kyckling – tillagad i Crock-Pot Express
4 portioner
- 1 hel kyckling
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk timjan
- salt
- peppar
- 1 msk olja
- 4 vitlöksklyftor
- 2 msk citronsaft
- 250 ml kycklingbuljong
- 1 kvist timjan
Gör så här:
Ta bort locket och välj brown/souté-funktionen. Ställ in 6 minuter och låt den värmas upp.
Lägg paprika, timjan och kryddor i en skål och blanda. Massera in blandningen på utsidan av kycklingen.
Häll olja i Crock-poten, lägg i kycklingen med bröstet nedåt och bryn kycklingen. Vänd kycklingen efter halva tiden och bryn andra sidan.
Tillsätt vitlök, citronsaft och kycklingfond. Försegla locket och tillaga på poultry-funktionen i 30 minuter.
Låt kastrullen naturligt släppa trycket under 10 minuter efter tillagningen och släpp sedan försiktigt ut eventuell kvarvarande tryck innan du öppnar. Lyft försiktigt upp kycklingen och lägg den gärna på en varm tallrik täckt med folie för att hålla värmen.
Sila spadet till såsen. Välj brown/sauté igen och låt såsen koka upp. Rör i redning eller maizena blandat med vatten och låt såsen tjockna.
Servera kycklingen med såsen, potatis och grönsaker.
I ugn
Stek i nedre delen av ugnen i 225 grader, ca 15 minuter. Sänk sedan till 175 grader i ca 1 timme eller till en innertemperatur av 82 grader. Ös kycklingen då och då under tiden.
För er Viktväktare:
Points: 20 P för hela kycklingen. Lägg till P för ev maizena och andra tillbehör.
Personliga Points: 20 PP för hela kycklingen. Lägg till PP för ev maizena och andra tillbehör.
Text och bild – Marlene Rindå Jikita, Recept – Crock-Pot