Lövbiffsrullader med svampsås

skriv ut
4 Portioner
  • 12 skivor lövbiff
  • 1 burk färskost (200 gr) naturell
  • 2 burkar skivade champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning, svamp
  • 1 msk soja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Häll av svampen, spara 1 dl av spadet. Ånga av svampen i en torr stekpanna på hög temperatur, rör om och se till att den inte bränns vid. Ta upp svampen när den är helt torr och låt den svalna. Häll över färskosten i en skål, skala och pressa ner vitlöken i osten och ha i svampen, blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.

Fördela ostmassan jämt över de 12 lövbiffarna. Lägg massan i en klick i en hörnet och rulla ihop lövbiffen till en rullad. Bryn rulladerna med öppningen neråt i en stekpanna lite snabbt, så de får färg. Lägg över de färdiga rulladerna i en gratängform.

Smula ner buljongtärningen i en kastrull, ha i svampspadet och grädden. Låt koka ihop tills det börjar tjockna och häll över rulladerna i gratängformen. Gratinera i ugn ca 18-20 minuter.

Servera med pressad potatis och en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare: 9 SP Flex för tre rullader och 1/4 del av såsen, om man använder färskost max 11% och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för potatis.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita