Kycklinggryta med senap och bacon

skriv ut
5 portioner
  • 600 gram kycklingfilé
  • 2 msk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 2 msk majsstärkelse + lite vatten
  • 2 msk torkad dragon
  • 140 gr bacon

 

Gör så här:

Skär baconet i strimlor och fräs lite snabbt i kastrull. Strimla kycklingen. Ha i vitlöken i kastrullen och låt fräsa med baconet något minut. Tillsätt kyckling och soja. Stek tills kycklingen får en stekyta.

Tillsätt vatten, vin, fond, matlagningsgrädde och senap till grytan och låt sjuda ihop i ca 5 minuter. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och blanda ner i grytan, sjud några minuter igen. Smaka av med salt, peppar och dragon och låt koka ihop.

Servera med ris.

 

För er Viktväktare: 6 SP/5 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, matlagningsvin och bacon. 3 SP/2 SP Flex om man använder kycklingbacon istället för bacon (då kan det behövas lite fett också). Lägg till SP för riset.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita