Du i Fokus
Mat & Dryck

Kycklinggryta med senap och bacon

skriv ut
5 portioner
  • 600 gram kycklingfilé
  • 2 msk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 2 msk majsstärkelse + lite vatten
  • 2 msk torkad dragon
  • 140 gr bacon
Gör så här:

Skär baconet i strimlor och fräs lite snabbt i kastrull. Strimla kycklingen. Ha i vitlöken i kastrullen och låt fräsa med baconet något minut. Tillsätt kyckling och soja. Stek tills kycklingen får en stekyta.

Tillsätt vatten, vin, fond, matlagningsgrädde och senap till grytan och låt sjuda ihop i ca 5 minuter. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och blanda ner i grytan, sjud några minuter igen. Smaka av med salt, peppar och dragon och låt koka ihop.

Servera med ris.

För er Viktväktare: 

Points: 30 P för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, matlagningsvin och bacon. 13 P för allt om man använder kycklingbacon istället för bacon (då kan det behövas lite fett också). Lägg till P för riset.

Personliga Points: 29-38 PP för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, matlagningsvin och bacon. 14-23 PP för allt om man använder kycklingbacon istället för bacon (då kan det behövas lite fett också). Lägg till PP för riset.

Mitt WW: Grön 6, Blå 5, Lila 5 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, matlagningsvin och bacon. Grön 3, Blå 2 om man använder kycklingbacon istället för bacon (då kan det behövas lite fett också). Lägg till SP för riset.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 932 times, 2 visit(s) today

Ett svar på ”Kycklinggryta med senap och bacon

Kommentarer är stängda.