Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta med lax och pepparrot

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr lax
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 msk smör- & rapsolja
  • 200 gr spenat
  • 200 gr färskost
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 bit purjo
  • 3 dl pastavatten
Gör så här:

Koka pasta, spara 3 dl av kokvattnet.

Strimla purjon och skär laxen i mindre bitar.

Hetta upp fettet i en panna och fräs purjolöken någon minut. Ha i spenaten i omgångar och rör om under tiden, så inte löken bränns. När spenaten “sjunkit ihop” tillsätts färskosten, pepparroten och vinägern. Ha i pasta vattnet, blanda om och låt koka ihop en kort stund.

Blanda ut majsstärkelsen i det kalla vattnet och häll ner i såsen och tillsätt även laxen. Blanda om och låt koka ihop till en lagom krämig konsistens.

Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och toppa gärna med lite parmesan.



För er Viktväktare:

Points: 19 P för all sås, om man använder färskost typ Philadelphia Light, lägg till P för pastan och ev parmesan.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 318 times, 1 visit(s) today