Du i Fokus
ResorUpplevelser

Salt & Sill ett flytande hotell

skriv ut
Endast 45 minuters bilfärd från Göteborg, på vackra västkusten, ligger Sveriges enda (?) båtell.  Salt & Sill är ett hotell som flyter på havet och består av sex tvåplanshus på pontoner i Skagerak, vid ön Klädesholmen. Närmaste granne är en katamaran. Är det då ett flytande hotell, en båt eller ett båtell?

Salt och Sill har 23 rum och 46 bäddar, varav en svit. Alla rum har egna entréer och flera av rummen på nedre plan har även badstege. Inredningen präglas av nordisk modern enkelhet med funktionella möbler och unika detaljer. Samtidigt finns det en tydlig koppling till mat och dryck och restaurangen ligger i anslutning till rummen. Alla rum är döpta efter kryddor och färgerna i rummen är omsorgsfullt valda efter dessa.

Hotellets tak är ett stort soldäck som lämpar sig väl för en stunds avkoppling med underbar utsikt över Bohuslän och Tjörns yttre skärgård. En perfekt plats för en fest, bröllop eller en romantisk helg på tu man hand.

En annorlunda boendupplevelse som kan jämföras med tex Modern Boat Hotel i Berlin eller Bert’s Barge i London. Hotellet har öppet året runt och ett rum kostar från ca 1900 kr per natt.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

Visited 26 times, 1 visit(s) today