Kyckling i ugn med färskoströra

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 600 gr skalad potatis
  • 700 gr kycklingfilé
  • 3-4 stora morötter
  • 2 tsk olja
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 100 gr färskost
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk hackad persilja
  • 1 tsk soja
  • salt & peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skiva potatisen och morötterna. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olja och krydda med lite salt. Stek i ugn ca 30 minuter, rör om då och då. Gnid in kycklingen med lite salt och peppar och bryn i margarinet i stekpanna. Ställ in kycklingen i ugnen och efterstek ca 20 minuter.

Blanda samman färskost, pressad vitlök och persilja. Ta ut potatisen och kycklingen. Skiva kycklingen och lägg den ovanpå potatisen och klicka ut färskoströran ovanpå alltsammans. Ställ in i ugnen ytterligare 4-5 minuter.

Koka ur stekpannan med buljong och sojan. Reducera ner tills du är nöjd med konsistensen. Det ska vara en sky, inte en sås.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 7 SP per portion om du använder färskost 3%.

Recept och bild – Marlene Rindå