Du i Fokus
Mat & Dryck

Kycklingpanna med sötpotatis och oliver

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kyckling
  • 500 gr passerade tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 zucchini
  • 800 gr sötpotatis (650 gr skalad)
  • 150 gr fetaost
  • 100 gr urkärnade oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Tärna zucchinin, skala potatisen och tärna den, klyfta löken och strimla kycklingen.

Häll tomaterna i en skål. Pressa ner vitlöken och ha i oregano och basilika, samt salt och peppar. Blanda om.

Lägg kycklingen, potatisen och grönsakerna i en ugnsfastform, salta och peppra och häll över tomatsåsen. Blanda om alltsammans. Grädda i ugnen ca 45 minuter, tills kycklingen är tillagad och potatisen är mjuk. Strö över oliverna och smula fetaosten över alltsammans.

Servera gärna tillsammans med ett gott bröd.

För er Viktväktare:

Points: 26 P för hela pannan om man använder Aptina 3 %-ig salladsost.

Personliga Points: 9-34 PP för hela pannan om man använder Aptina 3 %-ig salladsost.

Mitt WW: Grön 31 , Blå 26, Lila 7 för hela pannan om man använder Aptina 3 %-ig salladsost.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 10 times, 1 visit(s) today