Du i Fokus
Hem & Inredning

Sagaform och den klassiska randen

skriv ut
Tidlös, skandinavisk kvalitetsdesign som håller över generationer. Det är vad som kännetecknar Sagaform. Alltid stilren och funktionell formgivning, hållbart och med en extra twist. Säsongens kollektion tar avstamp i ett nytt kännetecken – den klassiska randen. 

Varje produkt i Sagaforms kollektion har en extra tanke. Detaljer som tillför och som är enkla att tycka om, och enkla att ge bort. Produkter som känns familjära och som vill skapa öppna och välkomnande hem.

Glasserien Saga
Nya glasserien Saga är en efterlängtad familjemedlem bland Sagaforms svenska Original. En serie som står för allt det Sagaform vill förmedla. Klassisk design med en twist, funktion och hållbarhet. Glasens form är vacker och tidlös. På glasens fot ser vi en räfflad yta som representerar Sagaforms karakteristiska rand. Ett givet original och samlarobjekt som håller under många generationer framöver.

Glasen kommer som vinglas, champagneglas, champagnekupa, dricksglas och tumbler.

Axel vin- och champagnekork
Axel vin- och champagnekork är en smart flaskförslutare till läsk, vin, och champagneflaskor. Korken sluter tätt och hjälper till att behålla flaskans innehåll fräscht. Den är designad i aluminium med svart silikon och kombinerar funktion, design och hållbarhet. En produkt som ingen klarar sig utan, och som alla behöver.

Coffee & More – grön
Nu kommer favoritservisen Coffe & more i en helt ny färg – mossgrön. Alla delar har karakteristisk relief, som också ger produkterna en tydlig design toutch. Serien är inspirerad av det ljuva 70-talets lekfulla och raka formspråk. I servisen har det svenska arvet lyfts till en ny nivå, och det här är ett svenskt original att räkna med i många år framöver.

Coffee & More är framtagen av Sagaform i samarbete med designern Margot Barolo. Samtliga produkter tål maskindisk och mikrovågsugn. Tillverkad i gediget stengods. Dukas gärna upp med blandade färger i serien.

Servettring Anna
Servettringarna Anna är inspirerade av havet och den svenska naturen. Den böljande formen kommer från det vackra och genuina i vågorna, träden och vinden. De är stilrena, eleganta och klassiska. Som ett smycke som förgyller dukningen. Tillverkade i försilvrad mässing, kommer i 4-pack i en fin presentlåda.

Ljusstake Signe
Ljusstake Signe är ett nytt samlarobjekt. Med sin klassiska form och en härlig tyngd känns den både exklusiv och nytänkande. En vacker ljusstake som är fin att ha ensam och som blir maffigare ju fler man har tillsammans. Den andas nordisk natur och skandinavisk design. Signe är lättplacerad och lätt att förälska sig i. Ett svenskt original som vi vill ge bort i många år framöver.

Ugnsform Flora

Flora är en serie ugnsformar som speglar Sagaform hela vägen. Formgivningen är tidlös och familjär, och vi möter diskreta ränder. Funktionen är väl genomtänkt och hållbar där ugnsformarna har två smarta handtag på sidan för maximal användarvänlighet. Formarna är tillverkade i tåligt stengods i en sober beige ton. Kommer i två storlekar.

Erik knivar
En skarp och välarbetad kniv är något som förhöjer köksupplevelsen och förenklar matlagningen. Knivarna Erik har en klassisk design där vackert Wenge-trä möter stål. Wenge är ett chokladbrunt trädslag, hårt och tungt, med en livlig och dekorativ ådring. Wenge-trä används vanligtvis till exklusiva inredningar. Erik knivar är vackra och lyxiga med tydlig skandinavisk toutch. Brödkniven är dessutom extra lång för att man enkelt ska kunna skiva större bröd.

Plädarna Ulle, Maja och Agnes
Pläd Ulle är en varm, lyxig och klassisk filt i merinoull. Med en stilren och älskvärd formgivning blir den pricken över i:et var den än hamnar. Återigen ser vi den typiska, breda Sagaform-randen som här kommer i två olika färgställningar. Ulle är en pläd att bli varm och avslappnad med lika mycket som den är en snygg inredningsdetalj.

Maja är en stor och härligt mjuk pläd i en lyxigt sober design. Filten är tillverkad i tjock fleece och har ett diskret mönster som påminner om bladverk. En filt som omfamnar dig i soffan, på kontoret eller när det behövs. Finns i två färgställningar – vitt och grönt. Kommer inslagen med ett rosettband i en snygg presentkartong.

Agnes är pläden som har allt! Tillverkad i härlig fleece är den både mjuk, tålig och enkel att ta med, som värmer bra både ute och inne. Formgivningen är stilren och minimalistisk. Som det mesta annat i Sagaforms sortiment är det en perfekt present, som du kanske helst vill behålla själv. Kommer i två färger – mörkgrå och beige samt inslagen med ett rosettband i en snygg presentkartong

Nature karaff
Nature vinkaraff är en självklar klassiker i Sagaforms sortiment. Med sitt stilrena uttryck och runda kork i ek förenar den svensk design, nordisk natur och hållbar funktion. Till hösten har Sagaform tagit fram en mindre karaff – lagom för lite mindre vin eller din finaste olja/vinäger. Ett måste i varje hem och ett givet svenskt original. Formgiven av Anton Björsing.

 

Varför inte ta med en smart vinkork, fina servettringar eller söta små ljusstakar, istället för en blomma när du går bort? Vad passar väl bättre än vackra glas till jubilaren eller en härlig filt i julklapp, till någon som man bryr sej lite extra om. Sagaform har det mesta för alla tillfällen!

Nyheterna kommer ut i butikerna from september.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 3 times, 1 visit(s) today